chickenheader2__24484.original

Småskalakurs for fjørfeprodusenter 9.-10. april

Sted: Lily Country Club, Væringvegen 44, Kløfta

Personer som har fullført kurs og eksamen, kan søke Mattilsynet om godkjenning av lokaler og eget driftsopplegg. I henhold til regelverket er det kun tillatt å selge direkte til forbruker, eller til detaljist, som selger videre til sluttforbruker som ferskt kjøtt. «Ferskt kjøtt» er kjøtt som ikke er behandlet på noen annen måte enn ved kjøling, frysing eller hurtigfrysing for å sikre holdbarheten, herunder kjøtt som er vakuumpakket eller pakket i kontrollert atmosfære». Dvs. du kan slik vi tolker det ikke selge ferskt kjøtt til spisesteder som vil tilberede og servere det.

Deltagelse og bestått eksamen fra et godkjent kompetansekurs er en forutsetning for å få godkjenning av Mattilsynet for slik småskalaproduksjon. I tillegg må dere sørge for egnede lokaler, dokumentere at drikkevannet er i tråd med krav i drikkevannsforskriften, samt ha planer for avfallshåndtering, kjølelagring, prosedyrer, interkontroll, risikovurdering mm., og søke Mattilsynet om godkjenning.

Etter bindende påmelding, vil du få tilgang til to e-læringskurs om stell av fjørfe og hygiene på fjørfeslakterier. Disse kursene er basert på større forhold, men prinsippene er de samme. I kurset vil vi ha mer fokus på småskala. Kurset avsluttes med eksamen med flervalgs-spørsmål. 

Pris: kr 8 250,- eks. mva. + dagpakker, inkl lunsj kr. 2 690,-
Faktureres etter påmeldingsfristen.
 
Ønsker du middag og overnatting med frokost koster dette hhv kr 795,- og 1 595,-. Dette betales direkte til hotellet.
 
Maks 15 deltagere.
 

Påmeldingen er bindende.

Påmeldingsfrist 23. februar.

Ved spørsmål, ta kontakt med animalia@animalia.no